Sälja bostad

- Hur går det till

När ni funderar på att sälja en fastighet eller en aktielägenhet är det första steget att kontakta oss genom ett personligt besök, per telefon eller per mail. Därefter bestämmer vi tillsammans en tid då vi kommer och besiktar objektet. Efter besiktningen beställer vi in de handlingar som är nödvändiga och utarbetar ett prisförslag. Nästa steg är att konditionsgranska objektet, den vanligaste formen är en fuktundersökning, där tar vi hjälp av kunnigt branschfolk. Konditionsgranskningar är inte lagstadgade men de ger både köpare och säljare en större trygghet. Idag förväntar sig så gott som alla spekulanter att det finns en fuktbesiktning utförd.

 

Inför försäljningen är det viktigt att säljaren upplyser oss om alla fel som de känner till angående försäljningsobjektet. Säljaren har en stor upplysningsskyldighet. Det är bättre att allt kommer fram från början så att man efter att affären är klar kan känna sig trygg.

 


När vi är överens om utgångspriset upprättar vi ett förmedlingsavtal och vi kan sedan påbörja marknadsföringen via väl inarbetade marknadsföringskanaler.