Logotype
Close

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!Stort bostadshus med garage i Möckelby, JomalaSålt.

Utgångspris
0€
Byggnadsår
1991
Uppvärmning
Vattenburen centralvärme från oljepanna, luftvärmepump och täljstensspis. Utöver det har man golvvärme i badrummen på nedre plan. Man har även en mekanisk från—och tilluftspump med värmeåtervinning installerad som ventilation till rummen i huset.
Uteplats
Altan med söder/västerläge
Bastu
Ja
Beteckning
Del av BJÖRKULLA Rnr 1:28 i Möckelby, Jomala (170-419-1-28), ca 4000 m² outbruten tomt (styckas vid försäljning)
Visning
Enligt överenskommelse.
Gravationer
Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €) samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). Notera att köpare som ännu inte fyllt 40 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt. Köparen står även för lantmäteriförrätning i samband med styckningen av tomten.
Tomtareal
ca 4000 m² (outbrutet område, styckning vid försäljning)
Yta (cirka)
260 m²
Tillträde
Enligt överenskommelse. Huset töms för tillfället.
Antal rum
5 rum + kök, 2½ badrum, entré, 2 förråd på vinden, grovkök, kontor i garaget/verkstaden.
Våning
I½ Plan

Björkhagagränd 5, AX-22150 Jomala

 

Välskött hus i god kondition, perfekt för en barnfamilj, med närhet till såväl skola som fritidsaktiviteter. Huset är uppfört i 1½ våning 1991 i lösvirke av Byggline. Man inredde senare (1992-1993) övre våningen. Totala våningsytan för båda planen med garaget inkluderat är hela ca. 260 m². Av det är ca 101 m² bostadsyta på nedre våningen och 65 m² på övre.

 

Huset står på en murad grundmur med ett kryputrymme, har en stomme av trä och en fasad av tegel och trä. Taket är ett åstak klätt i taktegelpannor. Som värme i bostaden har man vattenburen centralvärme från oljepanna, en luftvärmepump och en stor fin täljstensspis. Utöver det har man golvvärme i badrummen på nedre plan. Man har även en mekanisk från—och tilluftspump med värmeåtervinning installerad som ventilation till rummen i huset.

 

 

”Det vi har trivts med bäst under åren är främst två saker, vi har haft ett avskilt läge där vi har fått varit ifred. Samtidigt har vi haft nära till allt, Mariehamn, Godby, Vikingaåsen och Vikingahallen, det har varit väldigt centralt känns det som fast man ändå har fått vara ifred. Det har varit skönt att skolorna och dagis i Kyrkbyn varit på så nära avstånd för barnen” - Ord från säljarna

 

 

En del renoveringar har utförts sen byggnationstiden, t.ex. nya golv i några av rummen i nedre plan, en köksrenovering 2009. Mestadels kosmetiska renoveringar, men en del underhåll har utförts. Man har bl.a. installerat en läckagevakt för vattnet.

 

 

Nedre planet

 

Det nedre planet har en entrehall med klinkers och avhängning för ytterkläder, köket direkt till vänster och ett vardagsrum till höger. I nedre planet finns tre sovrum, samtliga med gott om garderober. Köket är fint inrett med granitköksskivor, skåpluckor i trä, diskmaskin, spisplattor med både el och gasspis, fläkt, gott om bänkutrymmen och skåp samt plats för ett stort köksbord. Vardagsrummet har direkt utgång till altan, en stor täljstensspis och ett större fönsterparti mot söder. Sovrummen är väl tilltagna, och har alla fönster mot norr. De är samtliga tapetserade med målat tak. Ett av sovrummen har en del av väggen träbeklätt. Mellan sovrummen finns ett större badrum med bastu. Badrummet har duschdörrar vid duschen. På nedre planet hittar man även grovköket med tvättmaskin, groventrén och ingång till garaget/verkstaden. Här finns även en liten toalett i samband med ingången. I garaget har man inrett ett kontorsutrymme.

 

Övre planet

 

Det övre planet har ett stort allrum. Det har mångsidigt med användningsområden, allt från vardagsrum till hobbyrum. Här finns två förrådsutrymmen, de är båda inredda och det ena har tidigare använts som ett lekrum för barn. Badrummet på övre våningen är inrett med badkar i dagens läge.

 

Gård

Gården är bra planerat med asfalterad uppfart och fina gräsmattor. Med västerläge och en fantastisk utsikt över Möckelbyängarna om man röjer bort en del av buskaget som går i diket till väst. På gården finns även en carport för två bilar med kallförråd.

 

Område

Nära till skolor vid Vikingaåsen och dagis, Maxinge, Vikingahallen, Godby, Mariehamn och Kyrkbyn i Jomala.

 

Övrigt

 Outnyttjad byggrätt

 Kök renoverat

 Lecomatic insallerat

 Fiber från IP-connect

 Garageport med vev

 Kommunalt vatten.

 Starkströmsuttag i garaget

 Varmt dubbelgarage (en port) och carport med isolerat förråd

 Uteplatser västerläge.

 3-kammarbrunn och markinfiltration. Dagvatten/Dränering leds till dike.

 

Futktbesiktingar och energideklarationer fås på förfrågan!

 

 

 


Dokument att ladda ner

Upp till toppen av sidan