Logotype
Close

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!NYPRODUKTION - BAB Passaren vid Lotsgatan 3, Mariehamn

Hiss
Ja
Bolag
Bostads Ab Passaren i Mariehamn
Bolagsvederlag
Kalkylerat driftsvederlag: 2,00 €/m²/månad. Kalkylerat finansieringsvederlag: 4,70 €/m²/månad.
Disponent
Disponent- och bokföringsuppdrag sköts av Aktiva Redovisning Ab.

Ålands Fastighetskonsult Ab erbjuder nybyggda lägenheter i Bostads Ab Passaren — ett attraktivt boende med omedelbar närhet till Mariehamns centrum, natur och hav.

 

I den nya stadsdelen Lotsberget finns närhet till service såsom livsmedelsbutik, sporthall, strandpromenad, daghem och grundskola.

 

 Inflyttningsklart 1 juni 2020.

LÄGENHETERNA

Bostads Ab Passaren ligger i den attraktiva stadsdelen Lotsberget i västra Mariehamn. Byggstarten inleddes  01.12.2018 och lägenheterna beräknas vara  inflyttningsklara 31.05.2020.

Alla lägenheter är välplanerade, tillgänglighetsanpassade med genomtänkta planlösningar.  En takhöjd på cirka 2,70 m gör lägenheterna ljusa och luftiga. Samtliga bostadsrum har ekparkettgolv och målade väggar och badrummen har kakel och klinker som standard. Genom tillvalsmöjligheterna kan du skapa ett personligt boende som passar just dig och dina behov.

Köken är utrustade med stilfull ljus Marbodal köksinredning med släta luckor och bänk i laminatskiva. Vita kakel mellan överskåp och bänkskiva och vitvaror i form av kombinerad kyl/frys, Siemens spis med induktionshäll,  underbyggnadsugn och spisfläkt.

Helkaklade rymliga badrum med uttag för tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Handfat med underskåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch med avskiljande glasvägg. I badrummen finns elgolvvärme. I vissa av lägenheterna finns även en bastu som är inredd i högkvalitativ klibbal.

Sovrummen har ljudklass B, vilket innebär förbättrad ljudisolering i väggar och dörrar jämfört med standardutförande.

Gedigna balkonger som kan inglasas som ett tillval. På de översta balkongerna och takterrasserna finns möjlighet till markis.

 

TOMTEN

Tomten planeras med gräsmattor, planteringar och träd och på den södra sidan anläggs en gemensam gårdsplan med uteplatser. Infarten och parkeringsplatserna kommer delvis att asfalteras och delvis plattläggas.

På gårdsplanen finns bilplatser med biltak, cykeltak samt återvinningsstation. 

Arrendetomt om 4 705 m2. Bostad Ab Passaren har ett nyttjanderättsavtal gällande halva tomten (västra tomtdelen) med Bobiten Ab som löper ut år 2061. Arrendekostnaden, varav Bab Passaren betalar hälften, justeras årligen enligt förändingen i KPI.

 

 

TEKNIK

Uppvärmning sker via fjärrvärme med radiatorer.

Fiber dras till lägenheterna och köparen kan fritt teckna avtal med valbar leverantör.

Varje lägenhet har ett eget FTX-ventilationsaggregat med till- och frånluftsventilation och energisparande värmeåtervinning. Ventilationen styrs enligt eget önskemål ifrån lägenheten.

 

ALLMÄNT

Självklart går hissen i fastigheten från kallgaraget till alla våningsplan. I entrén finns ett separat utrymme för barnvagnar och postfacken är placerade på det egna våningsplanet. Lägenhetsförråd finns i två våningsplan.

Varje lägenhet säljs med en bilplats under biltak (värde 6 500 €). Bilplatsen kan uppgraderas till en kallgarageplats mot en tilläggskostnad om 4 800 €. Observera att det finns ett begränsat antal bilplatser både under biltak och i kallgarage.

Disponent- och bokföringsuppdrag sköts av Aktiva Redovisning Ab.

 

VEDERLAG

Kalkylerat driftsvederlag: 2,00 €/m²/månad.

Varje lägenhet har egen vatten- och elmätare och betalar för sin egen förbrukning separat.

I driftsvederlaget ingår uppvärmning, fastighetsförsäkring, gårdens el, renhållning, fastighetsskötsel, arrendeavgift, administration och allmänt underhåll.

Kalkylerat finansieringsvederlag: 4,70 €/m²/månad.

Finansieringsvederlaget täcker räntekostnad och amortering på det bolagslån som belastar de försålda aktierna.

Köparen kan när som helst efter att äganderätten till aktierna övergått på köparen betala bort sin andel av bolagslånet och så snart låneandelen jämte förfallna räntor är betalda endast erlägga driftsvederlaget.

 

TILLVAL

Efter kontraktstecknande kan köpare, i samförstånd med säljaren, i viss omfattning ändra lokalens standardutförande och inredning. Dessa ändringar sker i så fall helt och hållet i samförstånd med säljaren och inom den tid och på de villkor som säljaren presenterar. Köparen svarar för de merkostnader som föranleds av överenskommen ändring och tillval enligt skild överenskommelse mellan säljare och köpare.

 

KÖPETS GENOMFÖRANDE

Då beslut om köp fattas upprättas omgående ett köpebrev och köpesumman erläggs sedan enligt en ratplan som är kopplad till husets byggtid och färdigställande.

Reserveringsavgifter tillgodoräknas köparen som delbetalning av första betalningsraten.

Ratplanen presenteras inför köpets genomförande och den anges även i köpebrevet.

 

SÄKERHET UNDER BYGGFASEN

Till säkerhet för projektet tecknas ett lagstadgat RS-avtal. Betalningarna sker i enlighet med ratplan för färdigställandegraden. Ytterligare kommer en insolvensförsäkring (byggfelsförsäkring) att tecknas med Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Denna försäkring täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande.

 

ÖVERLÅTELSESKATT

Överlåtelseskatten på bostadsaktier är 2 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + eventuell bolagslåneandel). En förutsättning för att överlåtelseskatten även ska räknas på bolagslåneandelen är att andelen ska vara avbetalningsbar, vilket ska framgå ur disponentintyget.

Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18 år och 39 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende).

 

BROSCHYR

För skalenliga planlösningar och Bobitens broschyr, klicka här.

 

  

Kom in till vårt kontor på Styrmansgatan 1 för tryckt brochyr och bilaga samt övrig information eller kontakta oss genom att klicka på "Kontaka oss" längst ner på sidan, så skickar vi materialet till dej.

 


Ansvariga mäklare

Markus Fellman

VD, ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, offentligt köpvittne

Kontaktuppgifter

Tel: +358 18 27306
Mobil: +358 (0)457 082 3899
E-post: markus.fellman@fk.ax

Dokument att ladda ner

Upp till toppen av sidan