Logotype
Close

  • HemHem
  • KartaKarta
  • BilderBilder

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!Mysigt torparställe med äldre ladugård, åker– och skogsmark i Långbergsöda, Saltvik.Sålt.

Byggnadsår
ca 1890
Uppvärmning
Mitsubichi FH 35 luftvärmepump + direkt el + en fin plåtugn i allrummet.
Uteplats
Stor trädgård
Samfällda
Andel i Långbergsöda samfällda vattenområde 736-420-876-3. Se bifogad karta (sid 13).
Beteckning
736-420-5-3
Visning
Enligt överenskommelse.
Gravationer
Köpare kan välja mellan att överta befintligt pantbrev om 110 000 € (fri från skuld) eller köpa fastigheten fri från gravationer för skuld
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman) och sökande av lagfart. Notera att köpare som är mellan 18-39 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt (skattefriheten gäller för max 1 ha stort markområde).
Tomtareal
17558 m
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Antal rum
3 rum och kök
Våning
1½ plan

Torpet är uppfört 1890 och är delvis renoverat. Fastigheten är belägen invid landsväg och är 1,7558 ha, varav ca 1 960 m2 utgör bostadstomt, ca 1,24 ha åkermark och ca 3 200 m2 skogsmark.

Fastigheten är bebyggd med ett torp, uthus inrymmande gästrum och förråd, en fristående äldre ladugårdsbyggnad samt en fristående bod/förråd på ofri grund.

Tomten är välskött och planerad med gräsmatta, fruktträd, bärbuskar, planteringar och omgärdas av häckar och staket.Beskrivning

Torpet är ett träpanelat stockhus i 1½ plan som är uppfört ca 1890 på torpargrund och försett med plåttak. Husets fasad har målats 2014 och taket 2013.
Huset inrymmer i nedre plan ett nyrenoverat kök, allrum med plåtugn, ett sovrum, badrum och hall. Övre planet inrymmer ett gammalt sovrum och är i övrigt en öppen oinredd vind.
Köket är av nyrenoverat 2018 och är utrustat med nya köksskåp, spis med fyra plattor och ugn, kyl/frys, kolfilter fläkt och tvättmaskin.
Allrummet inrett med laminatgolv, målat träpanelat innertak och en plåtugn i bra skick.
Badrummet renoverades 2006 och inrymmer Cinderella förbränningstoa, duschkabin, handfat, elfläkt och en 80 l varmvattenberedare. Helkaklade väggar, klinkerklätt golv, panelat innertak och en värmeslinga i golvet.
Sovrummet inrett med laminatgolv, tapetserade väggar och målat innertak.
Huset värms upp via en luftvärmepump Mitsubishi FH 35, direkt el och en fin plåtugn i allrummet.
Anslutet till Bocknäs Vatten. Gråvattnet leds till slamavskiljare med infiltrering. Förnyade 3-glasfönster.
Energiprestandaklass: Ej utrett, men totala elkostnaden för säljaren för ett år har varit ca 866 € (2019), vilket är ca 73 €/månad i snitt. Då bör man som köpare även iakta att säljaren haft ca 10-graders värme när han varit på jobb (jobbar på sjön).


Tomt/läge

Gården på bostadstomten är planerad med gräsmatta, fruktträd, bärbuskar, planteringar, brunn och omgärdas av staket och häckar.
Åkermarken är idag utarrenderad.
Boden/uthuset som ligger på motsatt sida vägen är inte belägen på fastigheten utan står på ofri grund och ingår i försäljningen.
På tomten står även en liten äldre ladugård/lada, ett uthus inrymmande gästrum och förråd, uppförd, i lösvirke på plintar samt ett TC.Ansvariga mäklare

Markus Fellman

VD, ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, offentligt köpvittne

Kontaktuppgifter

Tel: +358 18 27306
Mobil: +358 (0)457 082 3899
E-post: markus.fellman@fk.ax

Upp till toppen av sidan