Logotype
Close

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!Gavellägenhet med sjöutsikt och båtplats i Östernäs, MariehamnSålt.

Utgångspris
0€
Skuldfritt pris
0€
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Bergvärme/oljepanna
Uteplats
Stor uteplats mot öst och altan mot väst i markplan och en stor balkong.
Bastu
Egen bastu
Bolag
Bostads Ab Källstigen
Visning
Enligt överenskommelse.
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €) samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman) samt upprättande av besittningsavtal. Notera att köpare som ännu inte fyllt 40 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Yta (cirka)
70,4 m² bostadsyta, ca 140 m² våningsyta
Bolagsvederlag
275 € / mån + vattenavgift 17 €/ mån
Tillträde
Enligt överenskommelse
Antal rum
3 rum och kök + Souterrängplan
Våning
1-plan + Souterrängplan
Fastighetsskötsel
Sköts av fastighetsskötare
Disponent
Mäklarhuset Ab
Lägenhetsnummer
A
Bolagslån
Skuldfritt bolag

Källstigen 3 A 22100 Mariehamn

Hela 140 m² våninsyta i en gavellägenhet i Östernäs uppfört i två våningsplan med en underbar sjösutsikt över Slemmern och egna uteplatser med enskilt läge.

De vackra soluppgångar passar bra in i den lugna ostörda miljön i grannskapet. På strandpromenaderna och gångbanorna i närheten kommer man snabbt till skola, daghem, badstränder och framförallt snabb åtkomst via cykelbanorna in till stans centrum. Utöver detta tillkommer en egen båtplats nere vid stranden.

 

Lägenheten är stor och välplanerad med öppna utrymmen.

Omfattar kök, vardagsrum, två sovrum, hall och badrum i första våningsplanet och stort öppet allrum, badrum, bastu, toalett, förråd och klädkammare i nedre planet.

 

Balkong med österläge och storslagen utsikt över Slemmern. Trivsam stenlagd uteplats med gräsmatta och planteringar med österläge mot strandpromenaden och båtplatsen.
Altan med västerläge.

 

Disposition till markerad  parkeringsplats med eluttag.

 

Entréplanet

Köket är renoverat 2007-2008 med ny IKEA högglans vit inredning, massiv bänkskiva och vita kakel mellan över- och underskåp. Stenlagt golv, golvvärme och vitvaror i form av spis med rostfri front, fläkt, diskmaskin, mikro och kyl/frys. Köket har plats för matbord vid fönster med västerläge och utsikt mot gården med bl a syrener och gräsmatta.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier mot öster och utgång till balkonen med naturskön havsutsikt. Vardagsrummet har parkettgolv och målad vit väv på väggarna.

Badrummet är renoverat på hösten 2007-2008 med klinkerklätt mörkt golv och vita kakelklädda väggar, golvvärme, wc, badkar, handfat med underskåp och spegelskåp.

Två sovrum, vardera med laminatgolv och målade tapeter. Det mindre sovrummet har fönster mot väster och det större sovrummet har fönster mot öster och havsutsikt. Vardera sovrum har garderober.

 

Nedre souterrängplanet

Stort öppet allrum med många möjligheter till användning och som med fördel kan avskärmas.

Allrummet har ekparkettgolv och målade väggar och utgång till den stenlagda uteplatsen.

Badrummet/klädvårdsutrymmet är renoverat 2007-2008 med klinkerklätt golv och kaklade väggar, glasduschvägg, bänkskiva, underskåp med lådor, uttag för tvättmaskin (tvättmaskinen ingår i köpet) och bastu.

Separat toalett med klinkerklätt golv och vita kakelklädda väggar, wc, handfat och spegel. Toaletten är renoverad 2007.

Två rymliga förråd finns i nedre våningsplanet.

 

Övrigt

Säljaren har investerat i båtplats i Östernäs småbåtsförening. Medlemskapet överförs på köparen/köparna. Brygglaget sköter sin egen hamn och betalar arrende till Mariehamns stad som äger småbåtshamnen. En medlemsavgift uppbärs fr o m 2016 av innehavarna.  Båtplatsen är belägen med direkt närhet till lägenheten.

Taket är bytt 2014.
Många reoveringar utförda, se prospektet för en fullständig lista.

 

 

Fina strandpromenader i en lugn och stilla stadsdel. Badstrand 450 meter från lägenheten.

 

Lägenheten står tom så boka in en visning efter eget behag!

 

 


Upp till toppen av sidan