Logotype
Close

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!Bostadshus och ladugård/stall centralt i Godby, Finström

Utgångspris
150 000€
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Jordvärme
Samfällda
Ingen andel i samfällda.
Beteckning
60-408-20-4
Gravationer
Fastigheten belastas inte av gravationer och överlåts således fri från gravationer.
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €) samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). Notera att köpare som ännu inte fyllt 40 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Tomtareal
8 350m2
Yta (cirka)
150m2
Tillträde
Omgående efter köpslut.

Beskrivning:

Äldre bostadshus samt ladugård/stall centralt i Godby.

Bostadshuset är uppfört 1959 i lösvirke på bergsbunden grund. Det omfattar kök, vardagsrum, tre sovrum, badrum, hall, tambur, bastu och ett flertal förråd i ekonomieutrymmena.

 

Köket är renoverat på 80-talet med nya köksluckor och plastmatta . Furugolvet är troligtvis kvar under plastmattan. Köket har god förvaring med över- och underskåp samt ytterligare inbyggda skafferier/skåp. God plats för matbord vid fönster. Vitvarorna är av äldre standard, spis med häll, fläkt och kyl med frysfack.

 

Vardagsrummet är ljust och rymligt och har fönster mot tre väderstreck.  Golvet är beklätt med åländsk furu, som är slipningsbar och väggarna är tapetserade. I vardagsrummet finns den en platsmurad öppen spis.

 

Vid huvudentrén finns en tambur som tar dig vidare till den rymliga hallen infälld upphägnad av ytterkläder. Hallen har furugolv och tapetserade väggar.

 

Det största sovrummet har två rymliga klädkamrar i direkt anslutning. De övriga två sovrummen är belägna direkt till höger om tamburen och även dessa två sovrum har inbyggda klädgarderober i anslutning.

 

Samtliga sovrum har åländskt furugolv och tapetserade väggar.

 

Vid renoveringen av badrummet 1990 gjöt man nytt golv och lade in golvvärme. Våtrumstapet lades in samt plastmatta på golvet. I badrummet finns dusch, lavoar med underskåp, spegel, 3 skåp med hyllor, toalettstol (utbytt 2010) samt uttag för tvättmaskin.

 

Bostadshuset har ekonomieutrymmen i form av tambur och ett flertal förråd, äldre bastu (inte använd på 40 år) samt ett större oisolerat förråd som har separat ingång från  gaveln av huset.  Jordvärme installerat 2015.

 

Bostadshuset har renoveringsbehov.

 

Garage om ca 20 m² med manuella dubbla dörrar.  Garaget har fönster mot söder och ett flertal hyllor och skåp. Garaget är beläget i samma byggnad som bostadshuset med separat ingång.

 

Ladugård/stall om ca 130 m² uppdelat i två större rum med separata portar/dörrar samt ett mindre utrymme.  Ladugården är oisolerad och  uppförd 1962 i lösvirke på bergsgrund. Yttertaket är av plåt och bytt 2011. Golvet är nygrusat (8/16) och förberett för gjutning. El och vatten finns i byggnaden (vatten draget från grannfastigheten).

 

Ladugårdsbyggnaden/stall har renoveringsbehov.

 

På gården finns även ett äldre biltak/vedlider. 

 

Tomten är bergsbunden mot öster och åkrar mot väster.  Tomten är lummig och delvis planerad med gräsmatta och planteringar. Grusad uppfart med plats för ett flertal bilar.                                 

 Möjligheter finns för köparen att arrendera mark österom. Det området består av  ängs-, våt-, och skogsmark samt två åkrar. 

 

Övrigt:

Jordvärme installerat 2016  (130 m djupt)

Jordvall har uppförts mot Godbyvägen. 

Kommunalt vatten.

Avloppspumpstation, med kapacitet för 3 hushåll, anslutet till kommunalt avlopp.

 

Kallvattenrören i golvet utbytta till kopparrör i augusti 2017.

 

 


Ansvariga mäklare

Markus Fellman

VD, ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, offentligt köpvittne

Kontaktuppgifter

Tel: +358 18 27306
Mobil: +358 (0)457 082 3899
E-post: markus.fellman@fk.ax

Dokument att ladda ner

Upp till toppen av sidan