Bostadshus i Karlby, Kökar

Bostadshuset
Bostadshuset är uppfört 2011 som ett elementbygge från Kannustalo med krypgrund och (tidigare Oravais hus) modellen heter Anne Kaisa och inrymmer vardagsrum, kök, tre sovrum, badrum, bastu, toalett, vindfång och hall.
Huset är uppfört av tre moduler, med vindslucka till öppet mellantak.
Våningsytan är totalt ca 123 m², varav bostadsytan utgör ca 104 m².
Bostaden har använts till fast boende.
Huset har genomgående ekparkett.
Ler-rött taktegel, röd träpanel med vitmålade räcken, pelare samt hörn– och fönsterfoder.
Bostadshuset är slutsynat 17.09.2012 av byggnadsinspektör Trygve Packalén.

 

Kök

Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, ugn, micro och gott om köksskåp samt en spisfläkt med direkt utsug. Det är en öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket med mycket ljusinsläpp från fönster mot syd. Köksluckorna är inredda i bok.

Mellan vardagsrummet och köket finns gott om plats för ett middagsbord.

 

Vardagsrum
Vardagsrummet är ca 27 m² har en direktutgång till södra sidan, var en altan eller plattläggning skulle skapa en fin uteplats. Vardagsrummet är inrett med ljusa tapeter och ljust tak.

 

Badrum
Badrummet är klätt med kakel och klinkers. Duschen har öppningsbara dörrar. Gott om förvaring (hög- och lågskåp). Spotlights i taket. Bastun är fräsch och välskött. Badrummet har två lavoarer, en för att tvätta händerna och en större för t.ex. blötläggning av tvätt etc. I badrummet finns även en tvättmaskin.

 

Toalett
Toaletten i samband med de västra sovrummen är inrett med klinkers och kakel och spotlights i badrumsskåpet.

 

Sovrum
De tre sovrummen har alla gott om garderober. Det största sovrummet är 13,7 m², mellersta 12,3 m² och det minsta 11,2 m². Samtliga sovrum har ekparkett på golven, ljusa tapeter och innertak.

 

Hall och vindfång
Praktiskt vindfång med garderober som ger gott om förvaringsutrymme.

Hallen och vindfånget har blommiga mörka tapeter, ekparkett och ljust innertak.

 

Teknik

Kommunalt vatten och avlopp. Vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump. Låg energiförbrukning. Maskinell ventilation med värmeåtervinning.

 

Tomt
På tomten har man lagt gräsmattor och en del enklare planteringar för att skapa en lättskött tomt. Gården är även delvis grusad.
Området i sig är väldigt vackert.
Det är endast ca 500 meter till Brudshäll och kommunkansliet samt all kommunal service. Butiken som byggs på Kökar och som öppnar vid midsommar ligger precis invid.
Bredvid butiken ligger bageriet/caféet. Skola finns på kort gångavstånd och till färjfästet är det ungefär 3 km.
Tomten är på oplanerat område, vilket innebär att man får bygga max15 % av tomtens areal. Andra restriktioner föreligger, men uppförandet av garage eller carport borde vara fullt möjligt.
För mer information om byggbestämmelser kontakta kommunens byggnadsinspektör.

Övrigt

Från huset går många mindre vägar som leder ner till havet vilket utgör perfekta vandringsleder.
Om man flyttar till Kökar för stadigvarande boende är möjligheterna för beviljande av jordförvärvstillstånd goda.

 

Läs mer
Fritidsfastighet på ön Gloskär

Stort och vackert strandområde om 4,1 ha med ca 540 m lång rågräns mot strand/tillandning med väster-, söder– och österläge.

Fina, släta granitklippor finns längs västra strandlinjen.

Området är bebyggt med med två stugor, ett uthus och tc.

Andel i samfällt vattenområde som sträcker sig runt hela holmen.

I köpet ingår en del i en båtplats i Lagnäsviken i Bovik Hammarland, vilket gör att man lätt kommer till och från holmen i alla väder.

 

Beskrivning

Stugan om ca 24 kvm är uppförd i 9,5 cm hyvlad stock och inrymmer ett allrum och två sovrumalkover. Stugan har en altan med västerläge. Belysning från solpanel.

 

I köksdelen finns en gasspis med ugn samt ett litet kylskåp som går på gas eller ström från solpanelen.

 

Gäststugan i lösvirke om ca 24 kvm inrymmer två sovalkover samt allrum.
Stugan är i nöjaktigt skick.
Fristående uthus/förråd om ca 7 kvm uppfört i lösvirke.
Övrigt: - Andel i samfällda vattenområdet 76-428-876-1
- Intressenter kan själva fara och se på fastigheten när de vill (man ser även byggnadernas skick från utsidan)
- behöver man sjösätta en båt för att fara ut och titta på holmen så finns det en bra sjösättningsramp vid bensinmacken på Öra
- i köpet medföljer en del lösöre

 

Läs mer
Parhuslägenheter i Gölby, Jomala

Beskrivning

 

Klinkers vid entré, i badrum och bastu. I övrigt genomgående parkettgolv.

 

Kök med cremevit spegellucka, vitrinskåp, betonglaminatbänk och rustikt grågrönt kakel ovanför arbetsytorna. Rostfri fläkt samt induktionsspis. Side-by-side kyl och frys, varmluftsugn och diskmaskin från Siemens. Spotlights i tak samt i fönsterkarm.

 

Generöst allrum i direkt anslutning till köket och med dörr till altan i västerläge. Spotlights i tak samt i fönsterkarm.

 

Rymliga sovrum inredda med tre garderober i det ena sovrummet och två garderober i det andra.

 

Badrum inrett med stora liggande vita kakel samt grått klinkergolv.  Rymlig duschhörna, handfat med underskåp och spegelskåp med belysning. Badrummet är färdigt utrustat med Siemens tvättmaskin och det finns utrymme för ytterligare förvaring.

 

Bastu med glasdörr, bastulave i abachiträ och spis från Harvia. Träpanel på väggar och innertak samt klinkergolv.

 

Övrigt:

 

Tomten är en arrendetomt om ca 1 300 m2. Arrendetiden är 99 år och  arrendeavgiften är 750 € / år.

Arrendeavgiften skall årligen justeras i enlighet med förändringen i konsumentprisindex för Åland den 1 augusti varje år.

 

Egna vattenmätare, egen Nibe F 370 frånluftsvärmepump och elmätare för att man  skall kunna betala endast den egna förbrukningen.

 

En del av mellantaket ovanför lägenheterna är klätt med golv och kan nyttjas via takstegen som kallförråd.

 

Egna kallförråd (ca 2,3 m2) på gavlarna.

 

 

Läs mer
Bostadshus vid Backeberg,Mariehamn

Beskrivning:

 

Bostadshus uppfört i två plan 1974 beläget i lugnt bostadsområde med närhet till skola,  Nabbens badstrand, naturstigar, vandringsleder, Maxinge och centrum. 

Bostadshusets övre plan omfattar 6 rum och kök . Nedre våningen inrymmer entré, kontor, flera förrådsrum, hobbyrum, mangelrum,  gillestuga, teknik rum, två toaletter som ej är i bruk, omklädningsrum,  duschrum, bastu och garage.

 

Övre plan är renoverat i flera omgångar av ägarna själva och de flesta renoveringarna och ombyggnaderna utfördes under åren 2004-2005.

Våningsytan är ca 195 m² /plan

 

Köket på övre våningen har gott om skåpinredning som kommer från Kristina kök, varav en del överskåp har stilfulla vitrindörrar.

Vitvaror i form av kyl/frys (ca 2011), diskmaskin (ca 2011), fläkt och spis med keramisk häll och två ugnar(ca 2000). Köket har fönster mot norr och matplats i direkt anslutning.

Köket är även utrustat med en vedspis.

 

Vardagsrummet är rymligt och har stora ljusinsläpp mot söder och utgång till altanen.

 

Trivsamt brasrum/allrum med vedeldad spis och egen utgång till altanen.

 

Tre sovrum, varav ett är renoverat för ca 5 år sedan med tapeter och fondtapet, laminatgolv och garderober med skjutdörrar. I anslutning till sovrummen finns en mindre toalett.

 

Badrummet är utrustat med kaklade väggar klinkers på golvet, träpanelat innertak, dusch och handfat. Bastu i anslutning. I bastun finns eldosa.

 

Goda förvaringsmöjligheter med klädkammare, förråd och fristående förråd på gårdsplanen.

 

Gård:

Utsikt till Backebergs idrottsplan från altanen.

Bostaden är väldigt trevligt belägen med ett lugnt hörnläge på Backavägen, ingen granne till norr.

Trivsam trädgård med gräsmatta, damm,  små bergspartier, buskar och träd. På baksidan av tomten finns även en terrass med plasttak .

Bekvämt  och centralt läge nära dagis, skola och matbutik.

Gott om parkeringsmöjligheter.

 

Läs mer
Bostadshus vid havet, Storby Eckerö

Unik strandfastighet vid Ålands hav med bergsbunden och vistelsevänlig tomt och ett avskilt ostört läge. Solnedgången över havet bjuder in till rofyllda och avslappnande miljö. Naturnära läge med moderna bekvämligheter. 

 

Bostadshuset

Bostadshuset är uppfört i multilamellstock (204x260) 2006 och innefattar kök, vardagsrum, matplats, två sovrum, badrum, hall samt ett stort loft som fungerar utmärkt som gästrum, arbetsrum mm. Stora fönsterpartier mot havet gör att man har en fenomenal utsikt från vardagsrummet, köket och loftet. Stora altanpartier med mycket solinsläpp.

Uppfört på gjuten platta.

Hela bostadshuset har genomgående mörk klinkers som golv förutom på loftet. Stockarna och innertaket är i sin helhet träfärgade. På alla väggar i huset är stockarna framme. Panel i samtliga tak.

Takhöjden är väldigt slående, ca 5,0 meter som högst. Yttertaket av tegelpannor. Tjock blåsullsisolering (300mm) på mellantaket. 

 Storstugan med vardagsrummet, köket och matplatsen ger en stor yta om totalt  ca 46 m².

 

Kök
Köket är utrutstat med kyl/frys med inbyggd isdispenser och tv. I köket finns även inbyggd micro och en inbyggd ugn. Gasspisen har en köksfläkt med direkt utsug. I köket finns även en diskmaskin och en köksö på hjul.  Köket är i direkt koppling till matplatsen med fin utsikt över havet.

 

Vardagsrum
Vardagsummet har fin utsikt mot vattnet. Stora soffpartier ryms beroende på hur man vill möblera.

 

Badrum

Kaklade väggar och klinkersklädda golv.  I badrummet finns en utgång till altan på norra sidan. Bastun med elspis är i gott skick. Värmepumpen finns bakom skjutdörrar, så att garderoben fungerar som teknikrum/ städskrubb/förvaring. Bakom skjutdörrarna finns även en tvättmaskin.

 

Sovrum

Det större södra sovrummet om ca 13,2 m² har stor garderob med skjutdörrar. Fönster mot syd. 

Det norra sovrummet har en stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Fönster mot öster. Med garderoben inkluderat ca 11 m². 

 

Loft

Loftet om ca 22m² kan användas som gästrum, kontor, studio mm.  Trägolv (furu). Fönster ut mot öst.  Från loftet har man en otroligt fin utsikt från storstugans stora fönsterpartier.
På loftet finns gott om förvaringsmöjligheter.

 

Teknik
Kommunalt vatten. Utöver det finns en borrbrunn som kan användas om man vill t.ex. vattna blommor eller liknande.

Vattenburen golvvärme  från bergvärme kompletterad med luftvärmepump.

Gemensamt reningsverk och brunn för bostäderna i området. 

Energiförbrukningen finns bifogad i prospektet. Elkostnad ca.  1700 €/år.

 

Tomt

Altaner finns runt hela västra, södra och östra huset. På norra sidan är det en liten del som saknar altan, där det är grusat underlag. 
Området är bebyggt med ett flertal stockhus. De smälter alla in i miljön och fastän man har relativt nära till grannar har man begränsad insyn till huset. 
På gården finns ett förråd och ett lusthus med grill. Lusthuset har fönster åt alla håll och är perfekt att njuta av solnedgångar i. 

Tomten är en naturtomt, så minimala arbetsinsatser krävs för att hålla den i ett gott skick.

Det finns det gott om vildvuxna smultron, svamp, havtorn och andra bär runtomkring och på tomten.

Ca.  80 meter linje angränsande tillandningsområdet med direkt västläge.

Det finns en liten insjö mellan grannarna till syd.
Inlösen av det stora tillandningsområdet är möjligt och är exklusiv för tomten. Man har full rätt att nyttja  stranden.

 

Läs mer
Vackra strandtomter på Hamnskär, Äppelö, Hammarland

Två  fina strandtomter med  vackert västerläge mot Hamnskärs sund.  Priset är 29 500 € / område.

  

Tomterna är trädbevuxna bland annat med idegranar.

 

Den norra tomten har ca 70 m lång rågräns mot  strandlinjen och den södra tomten har ca 149 m lång rågräns mot strandlinjen/tillandningen .

 

Med tomterna följer 1/2 av moderlägenhetens andelar i samfällda vatten– och landområden.

 

De två  strandområdena är outbrutna strandtomter underlydande moderfastigheten MJÖLKASTEN Rnr 4:2 i Äppelö, Hammarland. Fastighetsbeteckningen för moderlägenheten är 76-425-4-2.

 

 

Beskrivning
Två  strandtomter med rågräns mot strand och tillandning med västerläge mot Hamnskärs sund.

 

Strandlinjen är fast stenbotten och på den norra tomten angränsar området mot en fin långgrund sandvik och den södra tomten gränsar med söderläge mot en fin sandvik.

 

Områdena är trädbevuxna med bland annat idegran.

 

Tomt nr 1 har även bergspartier.

 

Tomt 1 är ca 21 000 m² och har en rålinje mot tillandning/strandlinje om ca 70 m. Pris : 29 500 €

 

Tomt 2 är ca 9 700 m² och har en rågräns mot tillandning/strandlinje om ca  145 m. Pris: 29 500 €

 

Båda tomter delar till hälften vardera på moderfastigheten 76-425-4-2 andelar i samfällda vattenområdet 76-425-876-1, samfällda jordområdena 76-425-878-1, 76-425-878-2, 76-425-878-3, 78-425-878-4, och 76-425-876-6, vilka framgår i bifogade fastighetsregisterutdrag.

 

 

 

 

 

Läs mer
NYPRODUKTION - BAB Passaren vid Lotsgatan 3, Mariehamn

Ålands Fastighetskonsult Ab erbjuder nybyggda lägenheter i Bostads Ab Passaren — ett attraktivt boende med omedelbar närhet till Mariehamns centrum, natur och hav.

 

I den nya stadsdelen Lotsberget finns närhet till service såsom livsmedelsbutik, sporthall, strandpromenad, daghem och grundskola.

 

 

LÄGENHETERNA

Bostads Ab Passaren ligger i den attraktiva stadsdelen Lotsberget i västra Mariehamn. Projektet har en tidigast planerad byggstart i maj 2016 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara 18 månader efter byggstart.

Alla lägenheter är välplanerade, tillgänglighetsanpassade med genomtänkta planlösningar.  En takhöjd på cirka 2,70 m gör lägenheterna ljusa och luftiga. Samtliga bostadsrum har ekparkettgolv och målade väggar och badrummen har kakel och klinker som standard. Genom tillvalsmöjligheterna kan du skapa ett personligt boende som passar just dig och dina behov.

Köken är utrustade med stilfull ljus Marbodal köksinredning med släta luckor och bänk i laminatskiva. Vita kakel mellan överskåp och bänkskiva och vitvaror i form av kombinerad kyl/frys, Siemens spis med induktionshäll,  underbyggnadsugn och spisfläkt.

Helkaklade rymliga badrum med uttag för tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Handfat med underskåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch med avskiljande glasvägg. I badrummen finns elgolvvärme. I vissa av lägenheterna finns även en bastu som är inredd i högkvalitativ klibbal.

Sovrummen har ljudklass B, vilket innebär förbättrad ljudisolering i väggar och dörrar jämfört med standardutförande.

Gedigna balkonger som kan inglasas som ett tillval. På de översta balkongerna och takterrasserna finns möjlighet till markis.

 

TOMTEN

Tomten planeras med gräsmattor, planteringar och träd och på den södra sidan anläggs en gemensam gårdsplan med uteplatser. Infarten och parkeringsplatserna kommer delvis att asfalteras och delvis plattläggas.

På gårdsplanen finns bilplatser med biltak, cykeltak samt återvinningsstation. 

Arrendetomt om 4 705 m2. Bostad Ab Passaren har ett nyttjanderättsavtal med Bobiten Ab som löper ut år 2061.

 

TEKNIK

Uppvärmning sker via fjärrvärme med radiatorer.

Fiber dras till lägenheterna och köparen kan fritt teckna avtal med valbar leverantör.

Varje lägenhet har ett eget FTX-ventilationsaggregat med till- och frånluftsventilation och energisparande värmeåtervinning. Ventilationen styrs enligt eget önskemål ifrån lägenheten.

 

ALLMÄNT

Självklart går hissen i fastigheten från kallgaraget till alla våningsplan. I entrén finns ett separat utrymme för barnvagnar och postfacken är placerade på det egna våningsplanet. Lägenhetsförråd finns i två våningsplan.

Varje lägenhet säljs med en bilplats under biltak (värde 6 500 €). Bilplatsen kan uppgraderas till en kallgarageplats mot en tilläggskostnad om 4 800 €. Observera att det finns ett begränsat antal bilplatser både under biltak och i kallgarage.

Disponent- och bokföringsuppdrag sköts av Aktiva Redovisning Ab.

 

VEDERLAG

Kalkylerat driftsvederlag: 2,20 €/m²/månad.

Varje lägenhet har egen vatten- och elmätare och betalar för sin egen förbrukning separat.

I driftsvederlaget ingår uppvärmning, fastighetsförsäkring, gårdens el, renhållning, fastighetsskötsel, arrendeavgift, administration och allmänt underhåll.

Kalkylerat finansieringsvederlag: 4,70 €/m²/månad.

Finansieringsvederlaget täcker räntekostnad och amortering på det bolagslån som belastar de försålda aktierna.

Köparen kan när som helst efter att äganderätten till aktierna övergått på köparen betala bort sin andel av bolagslånet och så snart låneandelen jämte förfallna räntor är betalda endast erlägga driftsvederlaget.

 

TILLVAL

Efter kontraktstecknande kan köpare, i samförstånd med säljaren, i viss omfattning ändra lokalens standardutförande och inredning. Dessa ändringar sker i så fall helt och hållet i samförstånd med säljaren och inom den tid och på de villkor som säljaren presenterar. Köparen svarar för de merkostnader som föranleds av överenskommen ändring och tillval enligt skild överenskommelse mellan säljare och köpare.

 

RESERVATION

Då köpare anmäler intresse för specifik lokal tecknas inledningsvis ett reservationsavtal och i samband erlägger köparen en reserveringsavgift utgörande 4 % av lokalens skuldfria pris.

Om projektet inte skulle genomföras återbetalas reserveringsavgiften i sin helhet.

För byggstart krävs att minst 70 % av aktierna förhandstecknas. 

 

KÖPETS GENOMFÖRANDE

Då beslut om köp fattas upprättas omgående ett köpebrev och köpesumman erläggs sedan enligt en ratplan som är kopplad till husets byggtid och färdigställande.

Reserveringsavgifter tillgodoräknas köparen som delbetalning av första betalningsraten.

Ratplanen presenteras inför köpets genomförande och den anges även i köpebrevet.

 

SÄKERHET UNDER BYGGFASEN

Till säkerhet för projektet tecknas ett lagstadgat RS-avtal. Betalningarna sker i enlighet med ratplan för färdigställandegraden. Ytterligare kommer en insolvensförsäkring (byggfelsförsäkring) att tecknas med Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Denna försäkring täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande.

 

ÖVERLÅTELSESKATT

Överlåtelseskatten på bostadsaktier är 2 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + eventuell bolagslåneandel). En förutsättning för att överlåtelseskatten även ska räknas på bolagslåneandelen är att andelen ska vara avbetalningsbar, vilket ska framgå ur disponentintyget.

Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18 år och 39 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende).

 

BROSCHYR

För skalenliga planlösningar och Bobitens broschyr, klicka här.

 

  

Kom in till vårt kontor på Torggatan 3 för tryckt brochyr och bilaga samt övrig information eller kontakta oss genom att klicka på "Kontaka oss" längst ner på sidan, så skickar vi materialet till dej.

 

Läs mer
Klipphus med vacker havsutsikt vid Havsvidden i Geta

Stilfullt klipphus som uppförts i ett plan med hög standard.

 

Huset är uppfört av den välrenommerade byggfirman Komforthus och vid köpet så tillfördes extrautrustningar

och tilläggsbeställningar för ca 40 000 € till detta klipphus.

 

Klipphuset omfattar kök, vardagsrum, hall,  två sovrum, två badrum och bastu .

 

Terrasser mot väster, söder och norr, totalt ca 165 m2.

 

På terrassen finns en nersänkt jacuzzi för 5-6 personer.

 

Tillgång till faciliteter såsom restaurang, badhus, båthamn, helikopterplatta, konferens, havspool, strandbastu, gym m m.

 

Fristående isolerad friggebod om ca 10 m2.

 

Fiber draget till huset.

 

Fuktbesiktning utförd.

 

Kontakta mäklaren för mer information och visningar.

 

Läs mer
Bostadshus vid Knappelstensvägen 21

Beskrivning
Välskött hus i mycket god kondition och anpassat för personer med rörelsehinder.

Huset är en enplansvilla från JEO-Hus som är uppfört 1980 på  en gjuten betongplatta. 

Fasaderna uppförda i 100 mm underhållsfria mexitegel och yttertaket är lagt med tegelimiterat plåttak.

 

Bergvärme installerades 2008 och ventilationssystemet Onninen LTO 100 kmed värmeväxlare installerat 2011, vilket gjort att huset erhållit energiklass B vid utförd energideklaration, vilket är ett otroligt bra värde.

 

Nytt plåttak 2009-2010. Nya vattenrör installerades 2006 . Huset har treglasfönster. Det är fullt anpassat för rörelsehindrade bla med rullstolsramp vid entrén, höj och sänkbart överskåp i köket, bredare dörröppningar, anpassat badrum m.m.

 

Vindfång renoverat 2010 med laminatgolv,  ½ väggen med målad träpanel och övre delen målad.

 

Hallen renoverad 2010 och inredd med klädhängare och tre överskåp, laminatgolv, väggarna målad glasfiberväv och taket målat.

 

Köket är renoverat 2007 och är välutrustat med en kyl/frys från Rosenlew (2017), Granbergs köksskåp med kakel mellan skåpen, Electrolux keramisk spishäll och kolfilter fläkt från Franke.  Överskåp+ torkbänk.  Höj- o sänkbart överskåp. Klinkerimiterat laminatgolv, tapetserade väggar och målat innertak.

 

Vardagsrummet är inrett med parkettgolv,  tapetserade väggar, målat innertak och  altandörr till inre trädgården.

 

Badrummet är renoverat ca 2006 och är utrustat höj– o sänkbart handfat, dusch med duschvägg,  inbyggda takspottar, vattenburen golvvärme, klinkers på golvet, kaklade väggar, målat träpanelat innertak

 

Toaletten är renoverad 2010 och är inrett med laminatgolv, vattenburen golvvärme, nytt handfat och toalettstol. Vattenrören är bytta 2006.

 

Brasrummet/sovrummet är inrett med ekparkett, tapeter, innertaket är vitmålad väv,  en öppen spis med friskluftsintag och en altandörr till uteplatsen på innergården.

 

Det stora sovrummet  som är mot innergården är inrett med tre garderober med överskåp, eklaminat, tapeter och innertaket är klätt med halltexskivor .

 

Det mindre sovrummet är inrett med eklaminat, tapeter och innertaket är vitmålad väv. 

 

Mellan sovrummet  är inrett med 3 garderober med överskåp, eklaminat, tapeter, innertak med målad väv.

 

Klädkammaren är inredd med ventilationsanläggningen (Onninen LTO 100 K, plastmatta, målade väggar och innertak.

 

Gård
Gården är välskött med fin gräsmatta, planteringar och sandlagd uppfart till garaget. Runt fastigheten går en fin häck, en mur och ett räcke/staket. Den stora altanen, byggd 2010, på baksidan skapar en trevlig lugn uteplats.  Även bakgården är handikappsanpassad.

 

Område

Området i sig är ett bostadsområde med närhet till dagis, skolor, butiker, köpcentrum, strand och in till stans centrum är det  ca. 3 kilometer.

 

Övrigt

  • ca 50 m2 outnyttjad byggrätt
  • Mellantaket tilläggsisolerat
  • Förnyade innerdörrar
  • Lecomatic insallerat
  • Anslutet till MCA
  • Kommunalt vatten och avlopp
  • Garageport med fjärr
  • Starkströmsuttag i garaget
  • Varm garage och isolerade förråd
  • Uteplatser med öster-, söder- och västerläge

 

 

 

Läs mer
Aktielägenhet vid Kaptensgatan 2

Lägenheten inrymmer kokvrå, vardagsrum, sovrum, badrum, hall och klädkammare.

 

I hallen finns även en liten skrubb/förråd.

 

Lägenheten renoverades 2010 och badrummet 2011 i och samband med husens renovering av stamrören.

 

Mindre kokvrå och badrum, vilket tillför ett  stort sovrum och vardagsrum.

 

Lägenhetsytan utnyttjas fullt ut och den smarta planlösningen ger mycket utrymme att röra sig på i både vardagsrummet och sovrummet.

 

Köksinredningen  är ett IKEA-kök som är utrustat med spishäll, separat ugn, mekanisk fläkt och kyl/frys.

 

I köksinredning finns även en integrerad tvättmaskin (dold bakom en av köksluckorna).

 

Gott om förvaring med mycket skåp i köket. 

 

Vardagsrummet och sovrummet har vitmålade tak och vita lister med ljusa tapeter.

 

Golven har eklaminat och  rummen har  stora fönsterpartier som gör lägenhet ljus och trevlig.

 

Från hallen och vardagsrummet finns det dörrar in till sovrummet.

 

Klädkammaren (walk in closet) som finns i sovrummet är väldigt praktisk och har ett eget fönster som gör den ljus och luftig.

 

Badrummet har golvvärme, dusch, ett handfat och toalett från Svedberg.  Vid duschen finns utrymme att sätta in ett duschdraperi. Golvvärme finns i badrummet.

 

I hallen finns en skrubb och hatthylla. Hallen har vitt innertak och golvmaterialet är eklaminat.

 

Lägenheten har ett lugnt centralt läge på innergården av Kaptensgatan 2.

 

Den är belägen på husets första plan vilket gör att bostaden är väldigt lättillgänglig även för äldre personer med rörelsehinder. 

 

Gården har ett ostört läge och med tillgång till gårdsplats/uteplats. 

 

Gemensamma utrymmen i form av  bastu, tvättstuga och hobbyrum. Det finns även två egna förråd till lägenheten.

 

Bostadsaktiebolagets bolagsordning och bokslut för 2017 erhålles per mail mot mailförfrågan.

 

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar om våra bostäder.Lägenheter
Bostadshus i Mariehamn
Bostadshus på landet
Tomter
Fritidsobjekt
Företag & tillhörande
Övriga objekt