Logotype
Close

Tipsa en bekant eller skicka länken till dig själv!Bostadshus med stort garage och egen strand vid Ramsviken, Geta

Utgångspris
199 000€
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
Vattenburen centralvärme från vedeldad panna, vedeldad spis i köket samt kamin i allrummet.
Bastu
Ja
Samfällda
Ingen andel i samfällda.
Beteckning
65-411-1-10
Gravationer
Fastigheten belastas av pantbrev som i samband med köpslut dödas av säljaren. Alternativt kan pantbreven överlämnas till köparen vid köpslut enligt köparens önskemål.
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €) samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). Notera att köpare som ännu inte fyllt 40 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Tomtareal
7 550m2
Yta (cirka)
216m2
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Energiprestandaklass
E

 

Huset ligger på sluttande tomt mot stranden med utsikt över Ramsviken.

Huset inrymmer i nedre plan kök med köksö, vardagsrum/matsal, sovrum, badrum med bastu, grovkök, gästtoalett, teknikrum och hall.

I övre våningsplanet finns tre sovrum varav ett har klädkammare i direkt anslutning, allrum och toalett.

På tomten finns ett  fristående uthus inrymmande dubbelgarage, pannrum ett varmbonat förråd samt ett underliggande, oinrett utrymme. 

Ner till stranden finns en liten grusväg anlagd och vid strandkanten finns en betong flytbrygga.

 

Beskrivning
Modernt bostadshus i 1 1/2 -plan uppfört 2009. Huset är uppfört av säljaren på gjuten platta i lösvirke  av eget sågat virke med rödmålad fasad av träpanel samt svart plåttak med tegelimitation.

Huset ligger på sluttande tomt mot stranden som har nord-västligt läge.

Nedre våningen inrymmer hall, kök med köksö, vardagsrum/matsal, sovrum, badrum med bastu, gästtoalett, grovkök och teknikrum. Övre våningen inrymmer rymligt allrum med kamin, tre sovrum varav ett har klädkammare i direkt anslutning och toalett .

Bostadsytan på nedre våningen har genomgående vitlaserat furutak, tapetserade väggar och laminatgolv på bostadsytorna.

Plattlagd altan runt södra, västra och norra delen av huset.

På gården finns ett fristående dubbelgarage varav en del är tillämpat som ett varmförråd.  Vedpannan finns belägen i garagedelen.

 

Nedre våningen
Hallen har granitklätt golv i åländsk granit, tapetserade väggar och laserat furutak.

Rymligt kök med köksö och gott om förvaring. Köket har IKEA köksinredning med vita släta köksluckor, kakel mellan över- och underskåp samt bänkskiva . Köket är utrustat med vitvaror i form av kyl/frys (Bosch), diskmaskin, spishäll (Whirlpool), ugn (Siemens), fläkt och vedeldad köksspis (Wamsler). I anslutning till köket finns även ett kallskafferi. 

I direkt anslutning till köket finns ett rum lämpat som matsal/vardagsrum som har stora fönsterpartier med utsikt ner mot stranden samt utgång till altanen. Här finns en vedeldad köksspis, Wamsler.

Sovrummet i nedre plan har laminatgolv och tapetserade väggar, garderober och utsikt mot stranden.  

Gästtoaletten har klinkergolv och panel på väggarna och i taket. Handfat med underskåp, wc, spegel med sidoarmaturer och upphängningskrokar.

Grovköket har klinkerklätt golv, delvis kakel, delvis målad panel på väggarna samt förvaring i form av över- och underskåp. Tvättho och uttag för tvättmaskin samt plats för torktumlare.

Badrummet är helkaklat, har klinker på golvet och laserat furutak. Badrummet inrymmer badkar, wc, dusch med infällbara glasdörrar och bastu med elspis. Från badrummet och bastun är det fönster mot sjön. Badrummet har direkt utgång till altanen.

 

Övre våningen
Övre våningen inreddes 2013, utom toaletten som färdigställdes 2015. Stort allrum med väggar av träpanel, plastmatta på golvet, kamin (Contura) och stora fönsterpartier med utsikt över Ramsviken. Det laserade furutaket är oregelbundet med mycket vinklar och har infälld belysning som ger ett vackert ljus och skapar en mysig stämning i rummet.

Det finns tre sovrum i övre våningen, varav två har sjöutsikt. Det största sovrummet har klädkammare i direkt anslutning.  Samtliga sovrum har plastmatta på golvet och antingen träpanel eller målade väggar.  Toalett med klinkerklätt golv, väggar av träpanel och furutak. Wc, handfat med  underskåp och spottar i taket.

 

Teknik
Nedre våningen uppvärms med vattenburen centralvärme från vedeldad panna (Jämä Nature). Varmvattentank om 1 800 liter (elpatroner kan anslutas).

I toaletten på övre våningen finns både elslingor och vattenburen golvvärme dragen.

Det finns en del vattenburen golvvärme draget på övre våningen, men det bör kompletteras med tex direktvärkande elelement och gärna en luftvärmepump i allrummet.

Vedeldad spis i köket samt i kamin i allrummet på övre våningen.

Anslutet till kommunalt vatten. Avlopp med markbädd med trekammarsystem.

 

Tomt
Fristående dubbelgarage med förråd uppfört i lösvirke på gjuten platta.

Tomten är 7 550 m2, är delvis en sluttningstomt mot nord/väst samt har egen strand med flytbrygga. Gården är planerad med gräsmatta, bergspartier och stenläggningar. Plattlagd altan runt den södra, västra och norra delen av huset.

 

Övrigt:

  • övre våningen  saknar en fast värmekälla (det finns lite golvvärmeslingor i ett sovrum samt en braskamin i allrummet, men vi rekommenderar att man installerar fasta elelement i sovrummen samt en luftvärmepump i allrummet.
  • i de besiktningar som gjorts så finns det fel och brister som påpekas, vilka är beaktade i försäljningsobjektets utgångspris bla så är takläkten  angripen av påväxt på grund av för dålig ventilation och takkonstruktionen och dess ventilation bör ses över.
  • Samtliga besiktningar erhålles som pdf-bilagor vid förfrågningar via mail
  • En köpare som inte själv besitter de byggnadskunskaper  som behövs för att få en helhetsuppfattning  om försäljningsobjektet inför detta husköp ombedes anlita personer  som besitter denna yrkeskunskap
  • Vid undertecknandet av köpebrevet så kommer det att framgå att köparna har tagit del av alla besiktningar och att köparna har besiktat fastigheten, de befintliga VVS-dragningarna, El-dragningarna,  och samtliga byggnader och deras konstruktion tillsammans med personer med behörig yrkeskompetens

 


Ansvariga mäklare

Markus Fellman

VD, ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, offentligt köpvittne

Kontaktuppgifter

Tel: +358 18 27307
Mobil: +358 (0)457 082 3899
E-post: markus.fellman@fk.ax

Dokument att ladda ner

Upp till toppen av sidan